22 Şubat 2016 Pazartesi

Sosyal Güvenlik Destekleme Primi Kesintileri Hangi Aydan İtibaren Maaştan Kesilmeyecek?

2016 Şubat Emekli Maaşlarından SGDP kesilecek mi? 2016 Mart emekli maaşlarından SGDP kesilecek mi? SGDP hangi ay bitecek?

Bilindiği üzere kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan emeklilerin maaşlarından %10 oranında Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintisi yapılmaktaydı. 10.02.2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 663 Sayılı Torba kanun ile emekli maaşlarından %10 oranında yapılan Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintileri kaldırılmış oldu. SGDP kesintisi kaldırıldı kaldırılmasına da kafalarda soru işaretleri de oluşmadı değil. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki SGDP kesintisi ne zaman kalkacak? Memur emeklisinin maaşından yapılan SGDP kesintisi ne zaman kalkacak? SSK kapsamında çalışan emeklilerin maaşlarını da yükseltecek ya da etkisi olacak mı? İşte merak edilen tüm bu soruların cevapları.

SGDP Hangi Tarihten İtibaren Kaldırılacak?

6663 Sayılı Kanunun Sosyal Güvenlik Destekleme Primlerinin kaldırılması ile ilgili hükmü 01 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. Buna göre, 4/a (SSK- hizmet akdiyle çalışanlar), 4/b (Bağkur- kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar) ve 4/c (Emekli Sandığı- kamu görevlileri) kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanlardan, esnaf olarak çalışmaları sebebiyle aylıklarından SGDP (sosyal güvenlik destek primi) kesintisi yapılanların bu kapsamdaki sigortalılıkları 29.2.2016 tarihi itibariyle sonlandırılacaktır.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Maaşlarından SGDP Ne Zaman Kaldırılacak?

4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında yaşlılık aylığı alanların Şubat/2016 dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk edecek Sosyal Güvenlik Destek Primleri Mart/2016 dönemi aylıklarından kesileceğinden, Nisan/2016 döneminde ödenecek aylıklarda SGDP kesintisi yapılmayacaktır


Memur Emeklisinin Maaşından SGDP kesintisi Ne Zaman Kaldırılacak?

4/c (Emekli Sandığı) kapsamında emekli aylığı alanların Şubat/2016 dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk eden Sosyal Güvenlik Destek Primleri Şubat/2016 aylıklarından peşin olarak kesildiğinden Mart/2016 dönemi aylıklarından SGDP kesintisi yapılmayacaktır.

Emekli Sandığı Maaşlarını Üç Aylık Alanların SGDP Kesinti İşlemleri Nasıl Olacak?

Emekli Sandığı kapsamında emekli aylıklarını 3 aylık dönemler itibariyle alanların aylıklarından yersiz olarak kesilen tutarlar, taleplerine gerek bulunmaksızın ilgililerin hesaplarına yatırılacaktır. 

SGDP'nin Kaldırılması SSK Kapsamında Çalışan Emeklinin Maaşını Etkileyecek mi?

SGDP kendi adına ve hesabına çalışan emeklilerin maaşlarından kesilmektedir. SSK kapsamında çalışan emeklilerin destekleme primi ise işveren tarafından ödenmektedir. 
SGDP'nin kaldırılması SSK kapsamında çalışan emeklilerin maaşlarına herhangi bir katkı sağlamayacağı gibi prim ödemesi yapan işverene de bir etkisi olmayacaktır.

SOSYAL GÜVENLİK VE ÇALIŞMA HAYATI İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZI YORUM KISMINDAN SORABİLİRSİNİZ.

2 yorum:

  1. nisan ayında kesilmeyecek denilen sgdp yine kesilmiş iş yeri sahibi emekli bagkurluyum sebebi nedirki

    YanıtlaSil
  2. sgdp nisan ayında kesilmeyecekti yine kesmişler iş sahibi bagkur emeklisiyim

    YanıtlaSil

Değerli Okurum;
Yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum. Yorumunuzu kontrol ettikten sonra en kısa zamanda onaylayacağım ve cevaplayacağım.
Saygılarımla iyi günler dilerim.