25 Ocak 2016 Pazartesi

Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) Ne Zaman Kaldırılacak?

2016 Ocak Emekli maaşı kesintileri kalkıyor mu? 2016 destekleme primi kesintileri ne zaman kalkıyor? Çalışan emekliden %10 yapılan kesinti ne zaman kalkacak?

Bilindiği üzere emekli olduktan sonra esnaflık yapan, şirket ortağı olan emeklilerin maaşlarından %10 oranında Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesilmektedir. 2015 Temmuz ayından önce %15 olarak uygulanan Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintisi yapılan düzenlemeyle %10 na indirilmiş ancak daha sonra Ak PARTİ bu kesintinin tamamen kaldırılacağı sözünü vermişti. Peki Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintileri ne zaman kaldırılacak ? 2016 Ocak ayı emekli maaşlarında Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintisi var mı? İşte detaylar:

SGDP Ne Zaman Kalkıyor?

Kendi işini yapan yani kendi nam ve hesabına çalışan emeklilerin maaşlarından kesilen %10 oranındaki Sosyal Güvenlik Destekleme primi kesintisi Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen torba yasa metninin içerisinde.

Henüz düzenleme resmi gazetede yayımlanmadı ve dolayısıyla da kanunlaşmadı. Düzenleme kanunlaştığında ve resmi gazetede yayımlandığında emekliler maaşlarına ekstra %10 daha zam almış olacaklar.

2016 Ocak Emekli Maaşlarında SGDP Kesintisi

Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintilerinin kaldırılması ile ilgili henüz düzenleme kanunlaşmadığından 2016 Ocak ayında da emekli maaşlarından bu kesinti yapılacak. Bu düzenlemenin kısa süre içerisinde kanunlaşmasını bekliyoruz. Büyük bir ihtimalle emeklilerin maaşlarından 2016 Şubat ayından itibaren SGDP kesintisi kaldırılacak.

SOSYAL GÜVENLİK VE ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZI YORUM KISMINDAN SORABİLİRSİNİZ.

SAYGILARIMLA.

4 yorum:

  1. 2016 ocak maaşımızdan sgdp kesildi 2016 Şubat ayında kesilecek mi kaldırılacak mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Okurum;
      2016 Şubat ayından itibaren Emeklilerden %10 oranında yapılan SGDP (Sosyal Güvenlik Destekleme Primi) kesintilerinin kaldırılmasını bekliyoruz.
      Saygılarımla.

      Sil
  2. 17.09.2014 tarihinde Hollanda'dan 600 euro maaşla emekli oldum.7 bucuk yil yurt disi borclanmasi 1bucuk yilda askerlik borclanmasi yaptim. Hepsini odedim 19.09.2014 istege bagli olarak ek5 tarim sigortasi odemeye basladim. Yaklasik 1 bucuk yil odedim. Yaklasik 20 aydir sigortali bir iste calisiyorum. Yurt disindan emekli ayligi aldigimdan dolayi ek5 tarim sigortasi ile ilgili bir problem olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Ek5 tarım sigortası kanunen ücret karşılığı bir çalışma sonucu olan bir sigorta koludur. Hollandadaki emeklilik kasanız ile görüşmenizi tavsiye ederim.

      Sil

Değerli Okurum;
Yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum. Yorumunuzu kontrol ettikten sonra en kısa zamanda onaylayacağım ve cevaplayacağım.
Saygılarımla iyi günler dilerim.