28 Ocak 2016 Perşembe

Emekli Destekleme Prim Kesintileri Kaldırıldı

2016 SSK emeklisi destekleme primi kesintisi kaldırıldı mı? 2016 Şubat Bağ-Kur emeklisi destekleme prim kesintileri kalktı mı? 2016 Şubat'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden kesinti kaldırılacak mı?

Bilindiği üzere emekli olduktan sonra kendi adına bağımsız çalışan kişilerin emekli maaşlarından %10 oranında destekleme primi kesintisi yapılmaktadır. Milyonlarca emekli Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintisinin kaldırılması ile ilgili müjdeli haberi bekliyor. O müjdeli haber Meclis genel kurulundan geldi. SGDP kaldırılıyor. Peki Sosyal Güvenlik Destekleme Prim kesintilerinin kaldırılması ile ilgili torba yasa ne zaman kanunlaşacak? Kesinti hangi tarihten itibaren kaldırılacak. İşte cevabı:

Sosyal Güvenlik Destekleme Primi Kesintisi (SGDP) Ne Zaman Kaldırılacak?


%10 oranında kesilen Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesintilerinin kaldırılması ile ilgili düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda kabul edildi. Torba Kanun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN' ın onayından sonra Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylece 2016 Şubat ayından itibaren emekliler maaşlarını %10 daha zamlı alacaklar.

Emeklilere üçüncü zam

2016 Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %3,86 enflasyon zammı ve 100,00 T.L. tutarında seyyanen zam verilmişti. Ayrıca emekli sandığı emeklilerine de %6,9 oranında zam yapılmıştı.
Kesintilerin kaldırılması ile birlikte emekliler üçüncü bir zam almış olacaklar.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borçları Silinecek mi?

Liseden ve üniversiten mezun olan gençlere iki yıl boyunca ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. 01.01.2012 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen ve milyonlarca kişinin borçlu olduğu GSS sisteminde düzenleme yapılacak. Borçların silinip silinmeyeceği, düzenlemenin nasıl olacağı konusunda net bir durum yok.

KONU İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZI YORUM KISMINDAN SORABİLİRSİNİZ.
SAYGILARIMLA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Okurum;
Yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum. Yorumunuzu kontrol ettikten sonra en kısa zamanda onaylayacağım ve cevaplayacağım.
Saygılarımla iyi günler dilerim.